Vad är Psykologidagen?

Psykologidagen är en ideell förening som startades 2009 av psykologistudenter och som varje vår arrangerar landets största fasta intresse- och arbetsmarkandsmässa för de som är intresserade av ämnet psykologi.

Det är ett sällsynt tillfälle för besökare att lära sig mer om ämnet och för studenter, arbetsgivare och andra yrkesverksamma att mötas och knyta kontakter inför framtiden. Forumet syftar också till att presentera de varierade arbetsmöjligheter som psykologistudier kan leda till och självklart att vara väldigt underhållande och lärorikt.

Dagen är full av inspirerande föreläsningar, spännande workshops och engagerande debatter. Mässan är öppen för alla som är intresserade av psykologi och företag som har eller söker personal med kunskap inom området och lockar årligen flera hundra besökare, främst från Psykologiska institutionen men även från flera andra institutioner i Uppsala och runt om i landet.

 

Mässan

Psykologidagen är en interaktiv mässa och är en utmärkt plattform för dialog mellan intresserade, studenter och yrkeslivet. Under dagen finns tillfälle för studerande att mingla med potentiella arbetsgivare och en möjlighet för dessa att knyta kontakt med framtida kollegor. Målet med mässan är att uppmuntra kreativt tänkande kring ämnet psykologi genom inspirerande företagsmontrar och lekfulla aktiviteter. 

Speed-dejting

Genom konceptet ”speed-dejting” får studenter genom enskilda samtal en chans att träffa yrkesverksamma med anknytning till området psykologi och fråga om allt man någonsin undrat över kring yrket. Man har möjlighet att diskutera frågor kring deras yrkesval, karriärvägar, syn på yrket och mycket mer.

Sittning

Dagen är inte i närheten av över när dess ljusa timmar närmar sig sitt slut! Psykologidagen avslutas nämligen tarditionellt med en klassisk sittning på en av Uppsalas anrika nationer. Under sittningen kan du lära känna andra som delar ditt intresse för psykologi och knyta nya kontakter. Framförallt får du en fantastisk kväll med mycket skratt!

Om du inte känner för att delta i middagen, men ändå vill vara med på festligheterna efteråt finns det en lösning. Du kan alltid köpa en så kallad släppbiljett och dansa loss! 

För köp av släppbiljett krävs ett nationskort på någon utav Uppsalas nationer. Saknar ni ett sådant nationskort kan ni köpa ett tillfälligt gästleg - mer information om hur detta går till kan ni finna här!